Μυοκτονία

Μυοκτονία Οικιακών & Επαγγελματικών Χώρων

Ο σκοπός της εφαρμογής ενός ολοκληρωμένου προγράμματος για Μυοκτονία 24ωρης προστασίας είναι η οριστική απαλλαγή από τα τρωκτικά.

Η Μυοκτονία γίνεται με δολώματα

Για την καταπολέμηση των ποντικιών χρησιμοποιούνται δολώματα τοποθετημένα μέσα σε δολωματικούς σταθμούς. Δημιουργούνται ζώνες προστασίας περιμετρικά του κτιρίου με δολωματικούς σταθμούς που τοποθετούνται σε απόσταση 10 – 20 μέτρων μεταξύ τους και καλύπτονται πάντα οι είσοδοι.

Συνεργείο

Εξειδικευμένο συνεργείο με Υπεύθυνο Επιστήμονα θα επισκεφθεί το χώρο σας!!!

Η Μυοκτονία και οι Μέθοδοι Αντιμετώπισης

Η Μυοκτονία και οι Τεχνικές Καταπολέμησης σε Ποντίκια και άλλα Τρωκτικά

Δολωματικοί Σταθμοί

Κατόπιν μελέτης του χώρου εντοπίζονται τα σημεία που θα τοποθετηθούν οι δολωματικοί σταθμοί σταθερά στο έδαφος, πάντα αριθμημένοι, και με ετικέτα που αναγράφει το περιεχόμενο τους και τις απαραίτητες προειδοποιήσεις.

Οι δολωματικοι σταθμοί στη Μυοκτονία προστατεύουν

Οι δολωματικοί σταθμοί προστατεύουν τη διασκόρπιση ή την αλλοίωση του τρωκτικοκτόνου δολώματος, προστατεύουν τα ζώα και ενημερώνουν τους ανθρώπους.

Επίσης, οι δολωματικοί σταθμοί είναι από ανθεκτικά υλικά υψηλής αντοχής έτσι ώστε να προστατεύονται τα δολώματα από τις καιρικές συνθήκες.

Δολώματα

Τα τρωκτικοκτόνα σκευάσματα τοποθετούνται μέσα στους δολωματικούς σταθμούς και έχουν συνήθως μορφή κύβων ώστε να μη διασκορπίζονται αλλά παράλληλα να καταγράφεται εύκολα η κατανάλωσή τους.

Τρωκτικοκτόνα και Μυοκτονία

Τα τρωκτικοκτόνα που χρησιμοποιούνται στη Μυοκτονία είναι αντιπηκτικά και τροφοελκυστικά.

Τα τρωκτικά από τη λήψη της δόσης πεθαίνουν σε 3 – 7 ημέρες χωρίς να δημιουργούν οσμές. Ουσιαστικά, από την ώρα που θα λάβουν το σκεύασμα ακολουθεί εσωτερική αιμορραγία με αποκορύφωμα την εξόντωση με τη μέθοδο της μουμιοποίησης.

Σύστημα Αυτοελέγχου Επιχειρήσεων

Η εταιρεία μας συντάσσει τον φάκελο αυτοελέγχου των επιχειρήσεων που συντηρεί όσον αφορά την απεντόμωση ο οποίος είναι υποχρεωτικός να υπάρχει σε εμφανές σημείο και να επιθεωρείται σε τακτά χρονικά διαστήματα από τις αρχές του κράτους (υγειονομική υπηρεσία).

... η ασφάλεια σας πάνω απ' όλα

Παγίδες Κόλλας & Φάκες

Οι παγίδες κόλλας χρησιμοποιούνται για κάλυψη του εσωτερικού χώρου των κτιρίων, στις αίθουσες παραγωγής, στα εργαστήρια κλπ.

Ουσιαστικά τοποθετούνται σε απόκρυφα σημεία που συνήθως είναι δίοδος ποντικιών και άλλων τρωκτικών με σκοπό την παγίδευσή τους.

Έλεγχος & Παρακολούθηση

Εκτελείται έλεγχος και επαναδόλωση των δολωματικών σταθμών κάθε μήνα με σκοπό να παρακολουθείται η πορεία της εφαρμογής.

Ο έλεγχος γίνεται με σκοπό να διαπιστωθεί το φαγωμένο από τρωκτικά δόλωμα και να αντικατασταθεί καταγράφοντας το αποτέλεσμα.

Καταγραφή Αποτελεσμάτων

Καταγράφονται τα αποτελέσματα και εντοπίζονται οι δολωματικοί σταθμοί με κατανάλωση τρωκτικοκτόνου με σκοπό την αντικατάστασή του.

Επίσης, εντοπίζονται και αντικαθίστανται οι κατεστραμένοι δολωματικοί σταθμοί.

Πιστοποιητικό Μυοκτονίας

Εκδίδεται Πιστοποιητικό Μυοκτονίας που αποδεικνύει την εκτέλεση της εφαρμογής και την παρακολούθηση του χώρου.

Το Πιστοποιητικό Μυοκτονίας επιδεικνύεται σε κάθε αρμόδια αρχή ελέγχου της χώρας.

Προληπτικά Μέτρα για να Διευκολυνθεί η Μυοκτονία

Ποια είναι τα μέτρα πρόληψης για να μην υπάρχουν τρωκτικά

Κτιριακές Εγκαταστάσεις

Η σωστή κατασκευή των κτιριακών εγκαταστάσεων είναι βασική αιτία εμφάνισης ποντικιών και άλλων τρωκτικών.

Είναι αναγκαίο τρύπες και ανοίγματα που μπορούν να χρησιμοποιηθούν από τα τρωκτικά ως φωλιά ή τρόπος εισόδου στο χώρο να κλείσουν.

Μυοκτονία και αποχετεύσεις

Οι αποχετεύσεις συνήθως αποτελούν περιοχή εισόδου των τρωκτικών όταν αυτές δεν είναι καλά συντηρημένες.

Ψευδοροφές, παλιά και κούφια δάπεδα περιτυλίγματα σωληνώσεων αποτελούν εστίες παραμονής τρωκτικών και κύρια πηγή μόλυνσης.

Καθαριότητα Χώρου

Αντικείμενα που είναι τοποθετημένα και σχεδόν παρατημένα σε κάποια σημεία δημιουργούν ιδανικές συνθήκες για καταφύγιο τρωκτικών και πρέπει άμεσα να καθαριστούν.

Η τοποθέτησή τους και η μη μετακίνηση για μεγάλο χρονικό διάστημα βοηθά τα τρωκτικά να στήσουν φωλιές και να αναπαραχθούν σε ηρεμία.

Εξαφάνιση Τροφών

Η χρήση νερού και τροφής βοηθούν τα τρωκτικά να παραμένουν και να αναπαράγονται.

Συνεπώς, όλες οι τροφές, και κυρίως αυτές που αρέσκονται τα τρωκτικά, θα ήταν καλό να είναι πολύ καλά συσκευασμένες και ασφαλώς τοποθετημένα. Ίσως το ιδανικό θα ήταν να είναι μέσα σε μεταλλικούς κάδους που δεν δίνουν πρόσβαση σε τρωκτικά.

... είναι σημαντικό να γίνει κατανοητό ότι Μυοκτονία γίνεται προληπτικά χωρίς να δεις ανεπιθύμητους επισκέπτες γιατί όταν τους δεις σημαίνει ότι είναι μεγάλος πληθυσμός που δύσκολα εξοντώνεται...

Τρωκτικά που καταπολεμά η Μυοκτονία

Ποντίκια και άλλα Τρωκτικά που καταπολεμά η Μυοκτονία

Συχνοί και Ενοχλητικοί Επισκέπτες!!!

Η Μυοκτονία είναι απαραίτητη προληπτικά για να μην δείτε ποτέ τους απρόσκλητους επισκέπτες και βρεθείτε χωρίς λόγω μπροστά σε απρόσμενες εκπλήξεις

Ποντίκι ή Αρουραίος

Αρουραίος, ένα θηλαστικό ζώο που ανήκει στην τάξη των τρωκτικών. Έχει σώμα κυλινδρικό, ρύγχος κοντό και χοντρό, αυτιά μικρά, ουρά κοντή, σκεπασμένη με μικρές και αραιές τρίχες.

Τρωκτικά και οδοντικό σύστημα

Το οδοντικό τους σύστημα δεν έχει κυνόδοντες, αλλά διαθέτουν ένα ζεύγος κοπτήρων στο μπροστινό μέρος των σαγονιών τους. Οι κοπτήρες αυτοί αναπτύσσονται ασταμάτητα, αλλά και φθείρονται συνεχώς. Αν η φθορά σταματήσει, οι κοπτήρες θα βγουν από το στόμα, θα τρυπήσουν τον ουρανίσκο και θα τραυματίσουν το πρόσωπο του ζώου. Για να φθείρονται τα δόντια όσο πρέπει, τα τρωκτικά ροκανίζουν συνέχεια όχι μόνο την τροφή τους, αλλά και όλες τις ζωικές, φυτικές και ανόργανες ύλες.

Τρωκτικά και αίσθημα κατοικίας

Τα τρωκτικά έχουν σε μεγάλο βαθμό αναπτυγμένο το ένστικτο της κατοικίας. Τα περισσότερα σκάβουν το έδαφος για να κατοικήσουν και να αποθηκεύσουν την τροφή τους (π.χ. τσιντσιλά). Στην αρχή του χειμώνα, οι αποθήκες τους ξεχειλίζουν από σπόρους, καρπούς και ρίζες. Συχνά οι κατοικίες τους είναι αριστοτεχνικά φτιαγμένες (κάστορες). Έχουν απεριόριστη όρεξη και τρώνε αδιάκοπα.

Τρωκτικά και αναπαραγωγή

Χαρακτηριστική είναι η γονιμότητα των τρωκτικών, που έχει γίνει παροιμιώδης. Τα θηλυκά εγκυμονούν πολλές φορές μέσα σ’ ένα χρόνο και γεννούν πολλά μικρά. Πολλαπλασιάζονται με τόση αφθονία, που αν δεν υπήρχαν μέσα για την εξόντωσή τους θα μπορούσαν να καταστρέψουν εντελώς τις γεωργικές καλλιέργειες. Τα ποντίκια γεννούν 6 – 8 φορές το χρόνο από 4 – 6 μικρά.

Είδη Τρωκτικών

Τα είδη του γένους αρουραίος είναι περίπου 400, διασκορπισμένα στην Ευρώπη, στην Ασία και στο βόρειο τμήμα της Αμερικανικής ηπείρου. Γι’ αυτό κάποια είδη, όπως τα ποντίκια, θεωρούνται βλαβερά. Όμως άλλα, όπως οι κάστορες, επηρεάζουν θετικά το οικοσύστημα ποταμών και λιμνών με τα φράγματα που κατασκευάζουν.

Η άποψή μας για τη Μυοκτονία

Λίγα λόγια για το πως βλέπουμε εμείς την Μυοκτονία

Μήνυμα της Γεωπόνου της Εταιρείας

Κατερίνα Ράπτη

Ράπτη Κατερίνα

Η Μυοκτονία διακατέχεται από σχετικά μεγάλο βαθμό δυσκολίας.

Το κάθε περιστατικό είναι ξεχωριστό και χρειάζεται ένα δικό μοναδικό τρόπο αντιμετώπισης.

Η πλήρη κάλυψη και η μεθοδικότητα στον περιορισμό του χώρου δίνουν το επιθυμητό αποτέλεσμα.

Θα χαρώ να τα πούμε και από κοντά
Κατερίνα Ράπτη

Τηλ. 2410 617700 (εσωτ. 1253) | 2414 000253
Email : k.rapti@sboura.gr

Που απευθύνεται η Μυοκτονία Οικιακών & Επαγγελματικών Χώρων

Η Μυοκτονία απευθύνεται

Διαχειριστές Πολυκατοικιών

Σε διαχειριστές πολυκατοικιών που έχουν ποντίκια και άλλα τρωκτικά και θέλουν να κάνουν Μυοκτονία των κοινοχρήστων χώρων που διαχειρίζονται.

Μυοκτονία Πολυκατοικιών

Η Μυοκτονία Πολυκατοικιών είναι βασική εξειδίκευση της εταιρείας.

Ουσιαστικά ελέγχεται ο χώρος περιμετρικά με σκοπό να αποκλειστεί η δίοδος των ανεπιθύμητων επισκεπτών.

Ιδιώτες

Ιδιώτες που έχουν πρόβλημα με ποντίκια – τρωκτικά και θέλουν να κάνουν Μυοκτονία το χώρο τους με σκοπό την εξόντωσή τους.

Ενδεικτικοί χώροι που γίνεται η Εφαρμογή

 • Μονοκατοικίες
 • Διπλοκατοικίες
 • Διαμερίσματα
 • Εξοχικές Κατοικίες
 • Υπόγεια
 • Αποθήκες
 • Αυλές
 • Τροχόσπιτα

Ελεύθεροι Επαγγελματίες

Επαγγελματίες υγειονομικού ενδιαφέροντος που αντιμετωπίζουν προβλήματα στο χώρο τους με ποντίκια και τρωκτικά σκοπεύοντας στην εξόντωσή τους.

 • Εστιατόρια
 • Καφετέριες
 • Κρεοπωλεία
 • Περίπτερα
 • Νοσοκομεία
 • Κλινικές
 • Εργοστάσια
 • Υπηρεσίες
 • Σχολεία
 • Τυροπιτάδικα
 • Αποθήκες
 • Γραφεία
 • Αντιπροσωπείες
 • Σούπερ Μάρκετ

Δημόσιες Υπηρεσίες

Δημόσιες Υπηρεσίες και Οργανισμοί που είναι υποχρεωμένοι να εκτελούν Μυοκτονία προκειμένου να διατηρούν τους χώρους καθαρούς και απολυμασμένους από τους ανεπιθύμητους επισκέπτες.

Ενδεικτικοί χώροι που γίνεται Μυοκτονία

 • Νοσοκομεία
 • Δήμοι
 • Εφορίες
 • Υπουργεία
 • Οργανισμοί
 • Αστυνομία

Μυοκτονία

Ολοκληρωμένες λύσεις Απεντόμωσης!!!

...με βασικό κριτήριο την ασφάλειά σας!!!

Copyright © by Sboura.gr 2008. Με επιφύλαξη κάθε νομίμου δικαιώματος : Νομική σημείωση | Όροι χρήσης